Medové perníčky

16. února 2008 v 15:33 | Pavlína |  Pečení
Zkuste upéct velikonoční perníky podle tohoto receptu,který moje maminka kdysi našla v jednom časopise. My je pečeme na Velikonoce i na Vánoce a jsou doopravdy skvělé!
Suroviny:
2celá vejce
120g moučkového cukru
50g másla
100g medu
Postup:
Všechny suroviny vyšleháme ručním šlehačem v míse, potom přidáme 2kávové lžičky koření do perníku (já používám směs perníkového koření od vitany) 2kávové lžičky jedlé sody a půl kila hladké mouky a ručně vypracujeme hladké těsto, které dáme folie na potraviny a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Pokud chcete, aby zdobení na perníčkách lépe vyniklo, je možné do těsta přidat trochu kakaa, ale perníčky jsou potom tvrdší.
Těsto vyválíme na tři až pět milimetrů tlustý plát a vykrájené tvary pečeme v elektrické troubě na 180 oC, až jsou pěkně zlato hnědé. Upečené horké perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem a po zaschnutí zdobíme polevou.
Na 1bílek dávám 150-200g 2x prosátého moučkového cukru (záleží na velikosti vejce ) a několik kapek citronové šťávy. Mícháme tak dlouho, až je poleva lesklá a hustá a nestéká z vařečky. Teď nám zbývá už jenom naplnit polevou mikrotenový sáček,ustřihnout růžek a popustit uzdu fantazii.
Pro inspiraci přikládám pár fotografií našich perníčků, další najdete v rubrikách Velikonoce a Vánoce.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zdeňka Zdeňka | 16. února 2008 v 20:53 | Reagovat

Pavlínko, ty jsi opravdu moc šikovná! Taková krása se snad ani nemůže jíst.

2 Zdeňka Zdeňka | 16. února 2008 v 21:00 | Reagovat

Těším se na rubriku vizovické pečivo, protože vánoční jsi měla překrásné.

3 Renča Renča | E-mail | 20. února 2008 v 15:16 | Reagovat

Já zírám tak mladá a tak šikovná. Obdivuji!!!!!

4 kamila kamila | 27. února 2008 v 18:15 | Reagovat

koukám jak ti to jde. jenom tak dále. jsi moc šikovná.

5 Marta Marta | E-mail | 12. listopadu 2008 v 23:07 | Reagovat

Perníčky jsou moc hezké. Jen by mně zajímalo, jestli jsou hned měkké, nebo jestli musí odležet.Dík

6 Pája "admin" Pája "admin" | 13. listopadu 2008 v 15:13 | Reagovat

Martě:Perníčky jsou měkké hned, ale určitě je lepší je nechat alespoň týden odležet, aby se v nich pořádně rozleželo koření a tím získaly tu pravou perníkovou chuť.

7 lidka lidka | E-mail | 19. února 2009 v 13:24 | Reagovat

Perníčky máte moc pěkné, mám s toho radost.Ja taký peču perníky a dělam lidem radost a oni mají radost stoho co si odnáší.Hezký den vám přejí Lidy

8 Iveta Iveta | E-mail | 4. dubna 2009 v 20:21 | Reagovat

perničky jsou super a nadherne a recept určitě vyskoušim

9 jarka jarka | E-mail | 6. dubna 2009 v 20:45 | Reagovat

Perníčky jsem vyzkoušela a jsou opravdu moc dobré. Akorát je neumím tak hezky nazdobit.

10 Lenča Lenča | 7. dubna 2009 v 16:04 | Reagovat

V receptu není ani trocha mouky?Jinak nádherné zdobení.

11 Pája "admin" Pája "admin" | 7. dubna 2009 v 18:33 | Reagovat

V surovinách jsou napsané jen přísady, které se mají vyšlehat, v postupu jsou postupně vypsány všechny ostatní včetně mouky.

12 Eva Eva | E-mail | 27. listopadu 2010 v 19:47 | Reagovat

Dobrý večer,
prosím jen o doplnění, kolik mouky a jaké dáváte, prosím?

13 mišalek mišalek | 16. března 2011 v 18:00 | Reagovat

mnamka :-)

14 miška miška | 16. března 2011 v 18:00 | Reagovat

mnam :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama