Buchta rosolka

25. dubna 2008 v 16:29 |  Pečení
TĚSTO
  • 6 vajec
  • 25 dkg cukru
  • 1 sklenička oleje(cca 2dcl)
  • ½ skleničky mléka
  • 30 dkg hladké mouky
  • 5 dkg solamylu
  • 1 prášek do pečiva
ROSOL
  • 2 meruňkové kompoty
  • 2 vanilkové pudinky
POSTUP
Ušleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh.Do něj zašleháme žloutky, olej a mléko.Smícháme mouku, solamyl a prášek do pečiva a lehce vmícháme do vaječné hmoty.Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech a upečeme ve předem vyhřáté troubě na 170oC.
Meruňky scedíme a necháme okapat.Poté je naskládáme na vychladlý piškot.Šťávu doplníme vodou do ¾ litru, rozmícháme v ní oba pudinky a uvaříme, podle chuti osladíme a ihned rovnoměrně nalijeme na buchtu.Podávat můžeme se šlehačkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zuzka Zuzka | Web | 26. dubna 2008 v 11:19 | Reagovat

Vypadá to docela vábně ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama