Domácí chléb

10. května 2008 v 11:41 | Pavlína |  Pečení
BUDEME POTŘEBOVAT:
  • ¾ kg hl. mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • 2 polévková lžíce octa
  • 3 polévková lžíce oleje
  • teplá voda na zadělání( cca ½ l)
POSTUP:
Do mísy prosejeme mouku a uděláme do ní dva důlky.Do jednoho dáme cukr, droždí a teplou vodu a do druhého sůl, kmín, olej a ocet.
Po vykynutí kvasnic vše důkladně promícháme a teplou vodou zaděláme tužší těsto.Necháme půl hodiny na teplém místě kynout, potom těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na dva díly a vytvarujeme bochánky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě půl hodiny kynout.
Po vykynutí bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a solí a dáme péct.1/4 hodiny pečeme na 220Co, potom teplotu snížíme na 160Co a dopékáme ještě 30 minut.Po upečení bochánky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
TIP: 1/3 hladké mouky nahraďte žitnou, celozrnnou moukou
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Eliška Eliška | Web | 11. května 2008 v 9:48 | Reagovat

Domácí chleba miluju =)

2 Pavla Pavla | Web | 18. února 2015 v 20:03 | Reagovat

Uřčo dobrý chlebik zkusim upéct :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama