Medovník

10. května 2008 v 17:38 | Pavlína |  Pečení
Těsto:
  • 6 vajec
  • ½ kg krupicového cukru
  • ½ kg Hery
  • 6 polévkových lžic medu
  • 2 kávové lžičky jedlé sody
  • 80 dkg hladké mouky
Krém:
  • 2 plechovky SALKA
  • 2 másla
Postup:
Do většího kastrolu nalijeme vodu a přivedeme k varu.Nad vroucí vodu dáme mísu (nesmí se dotýkat vody) ve které rozpustíme Heru,přidáme celá vejce,med,cukr mouku a jedlou sodu a vše mícháme vařečkou nebo elektrickým šlehačem s hnětacími háky asi 10 minut.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.Na plechy natáhneme pečící papír,těsto rozetřeme gumovou stěrkou v tenké vrstvě na papír.Těsto nám vystačí na 5 velkých plechů.Pečeme dozlatova.
Po vychladnutí papír stáhneme, máslo vyšleháme se SALKEM do hladkého krému a čtyři placky jím slepíme.Krémem potřeme i vrchní placku.Pátou placku rozdrobíme a drobenkou celý moučník posypeme.
Necháme odležet nejlépe do druhého dne a potom krájíme na kostky.
Tipy:
Do drobenky můžeme přidat nahrubo nasekané ořechy.
1 plechovku SALKA vaříme dvě hodiny v hrnci s vodou po vychladnutí vyšleháme s 1 máslem a vznikne nám karamelový krém. Druhou plechovku vyšleháme s druhým máslem a placky slepujeme oběma krémy střídavě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zdeňka Zdeňka | E-mail | 11. května 2008 v 14:08 | Reagovat

Pavlínko, medovník vypadá lákavě. Hned jak se vrátím z lázní, tak ho vyzkouším. S receptem na tiramisu z Tvých stránek jsem měla velký úspěch. Díky za inspiraci.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama