Vdolky

24. května 2008 v 18:03 | Pavlína |  Pečení
Kynuté těsto na vdolky:
¾ kg polohrubé mouky + trochu soli
1 kostka kvasnic + lžička cukru + vlažné mléko- uděláme kvásek
  • 2vejce
  • ½ hrnečku oleje
  • 10 dkg cukru
  • 3 dl vlažného mléka
-všechny tyto čtyři suroviny smícháme
Ze smíchaných surovin, mouky a kvásku zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout.Těsto rozdělíme na 18 bochánků, které válečkem zplacatíme, přendáme na plech a necháme ještě chvíli kynout.Pečeme na 180 oC.
Borovková kaše:
Půllitrová sklenička borovkového kompotu
1 vanilkový pudink
cukr podle chuti
Suroviny smícháme a uvaříme kaši.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Quasimod Quasimod | E-mail | Web | 26. května 2008 v 12:38 | Reagovat

Je to strašně dobrý!!!

Doporučuju všem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 Deniska Deniska | 29. května 2008 v 17:01 | Reagovat

Zkusím to doma, ale nevím, takhle se mi to asi nepodaří :-))

3 tetkapernikarka tetkapernikarka | 30. května 2008 v 23:36 | Reagovat

Vypadají moc lákavě :)

4 Hanka - Marmota Hanka - Marmota | Web | 31. května 2008 v 11:20 | Reagovat

S borůvkama! Pomoc, jsem ztracená. Ty mám ze všeho jídla nejradši.

5 ric ric | Web | 9. září 2016 v 2:08 | Reagovat

nejlepší pujcky ???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama