Tažený štrůdl

17. srpna 2008 v 9:28 | Pavlína |  Pečení
Suroviny (na 4 nohavice štrůdlu):
Těsto:
  • 700 g hladké mouky
  • ¼ l mléka
  • 2 vejce
  • 60 g sádla
  • ½ kostky kvasnic
  • špetka soli
náplň:
  • 2 kg nastrouhaných jablek
  • strouhanka nebo nastrouhaný perník
  • cukr a skořici podle vlastní chuti
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme vláčné nelepivé těsto, rozdělíme ho na 4 stejné díly a pod utěrkou necháme 20 minut odpočinout.Poté z každého dílu těsta ručně vytáhneme plát velikosti utěrky, na který nasypeme vrstvičku strouhanky, poklademe jablky, posypeme cukrem a skořicí a zase posypeme strouhankou.Pomocí utěrky štrůdl zatočíme, konce zamáčkneme a potřeme sádlem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 17. srpna 2008 v 10:01 | Reagovat

Hmmm....ten vypadá dóóóbře :) Nestačím polykat.Takové buchty se u nás taky můžou často,ale cena těch jablek....

Přeji krásnou neděli a dobrou chuť.Alena

2 Jitka Jitka | Web | 17. srpna 2008 v 18:50 | Reagovat

Dělávala ho moje maminka ale já jsem si na něj ještě netroufla. Měla bych sebrat odvahu.

3 Vlasta Vlasta | E-mail | 17. srpna 2008 v 19:26 | Reagovat

Určitě tenhle štrůdl vyzkoušejte, těsto je úžasně tahavé a když si netroufnete tahat dá se krásně i vyválet válečkem nádherně se s ním pracuje a letních jablek se válí pod stromy spousta.

Ještě doplním to, že se peče při 180 stupních tak dlouho až z něj voní ta rozpečená jablka a na povrchu zezlátne. přeju dobrou chutˇ.

4 Martina Martina | Web | 18. srpna 2008 v 6:33 | Reagovat

Ahoj Vlasto

Tak tenhle recept vyzkouším.Na závin mám několik receptů,ale to je jediné těsto u kterého mi nevadí udělat změnu.Mám podobný recept,jen nedávám droždí,tak jsem zvědavá:-).

Jinak hezký týden,celé rodince.

Pa Marťa

5 zbyněk zbyněk | Web | 18. srpna 2008 v 17:55 | Reagovat

Vypadá hezky:-)

6 Aduška Aduška | Web | 20. srpna 2008 v 11:31 | Reagovat

Hmmm...ňaminky.Tenhle štrůdl má jedinou chybičku-dlouho nevydrží =) Ale čekala sem že tu najdu novinej trošku víc =P

7 Eva* Eva* | Web | 21. srpna 2008 v 13:04 | Reagovat

Ten je přímo k nakousnutí, taky mám recept jako Martina bez droždí, za to se s těstem musí bouchat do válu a pak přikrýt teplým kastrůlkem. Tenhle ale určitě vyzkouším, protože štrůdl u nás milujou úplně všichni, včetně mě...

Hezký den, Eva.

8 Petulka2626 Petulka2626 | E-mail | Web | 22. srpna 2008 v 7:15 | Reagovat

Tak tenhle máme taky rádi. U nás se jí hlavně pečivo s jablky. A ten závin je fakt k nakousnutí.

9 Jitka Jitka | Web | 22. srpna 2008 v 8:28 | Reagovat

Myslíš, že můžu použít sušené kvasnice? Maminka kvasnice asi nedávala. Musím ten její recept najít. Vyzkouším to určitě, pamatuji si jak štrůdl tahala po celém stole.

10 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 22. srpna 2008 v 15:14 | Reagovat

No já nevím, já jsem sušené kvasnice použila asi jednou a za moc to nestálo. Já raději čerstvé, ale jednou jsem tenhle štrůdl dělala bez kvasnic a taky nebyl špatný, byl akorát drobivější a tužší, ale snědl se stejně jako ten s kvasnicemi.

11 kikiiiii kikiiiii | Web | 5. února 2009 v 14:21 | Reagovat

fak ten strudl nej nej ale když jesm ho dělala po druhy tak jsem ho vylepšila dala jsem si tam i tvaroh  byl fak vynikající s s tím tvarohem

12 esselte esselte | Web | 9. září 2016 v 2:50 | Reagovat

půjčka 1000 kč :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama