Koláčky z majolky

18. října 2008 v 19:16 | Pavlína |  Pečení



Suroviny:

  • 60 dkg hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce majolky
  • 3 žloutky
  • 4 dkg kvasnic
  • 300 ml mléka
  • špetku soli
  • citrónovou kůru
  • lžíci rumu
Postup:
klasickým způsobem zaděláme těsto a necháme na teplém místě hodinu vykynout.Po vykynutí těsto vyválíme na plát silný asi jeden centimetr, skleničkou vykrájíme koláčky a uprostřed utvoříme důlek, který plníme tvarohem a povidly. Koláčky potřeme vajíčkem, posypeme drobenkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů dozlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 jana jana | Web | 18. října 2008 v 20:57 | Reagovat

Povedené koláčky,úplně cítím jejich chut na jazyku.

2 Raja Raja | Web | 19. října 2008 v 8:38 | Reagovat

vypadají úžasně.

3 Eva* Eva* | Web | 19. října 2008 v 19:27 | Reagovat

Vypadají opravdu dobře, já dnes pekla jablečný chlebíček od tetky perníkářky. Tak snad zase příště zkusím koláčky..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama