Perníčky plněné povidly

29. listopadu 2008 v 18:36 | Pavlína |  Pečení
Recept na plněné perníčky je původně od Peťulky2626, my jsme si ho jen trochu upravily k obrazu svému.
Suroviny:
30 dkg hladké mouky
8 dkg moučkového cukru
rozehřát 6 dkg másla, přidat 3 lžíce medu, po vychladnutí vmíchat 1 vejce, směs přidat do těsta
1/2 - 1 lžičku skořice
1/2 lžičky perníkového koření
1 lžičku jedlé sody
Postup:
Těsto vyválíme na plát tlustý 3-4 mm, formičkou do něj naznačíme tvary perníků, do jejichž středů umísťujeme lžičkou hustá povidla. Poté potřeme vajíčkem obrysy formiček (aby při pečení nevytekla povidla) a překryjeme druhým plátem těsta. Dále vykrajujeme formičkami perníky tak, aby povidla byla uprostřed. Na okrajích k sobě obě vrstvy opatrně přimáčkneme. Pečeme na 170 oC v předehřáté troubě.Po upečení pomazáváme perníky rozšlehaným vajíčkem a po vychladnutí poléváme rozehřátou čokoládou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Quasimod Quasimod | E-mail | Web | 29. listopadu 2008 v 19:15 | Reagovat

Tohle fakt doporučuju, jsou ÚŽASNÝ!!!

Musely mě od nich odhánět klackem, jinak by jich nezbylo ani na vyfocení ;o)

2 diky diky | Web | 30. listopadu 2008 v 17:01 | Reagovat

Vypadají úžasně. Já loni zkoušela perníčky, které jejich autorka taky pojmenovala plněné. Jen se "plnily" kouskem těsta, aby byli plastičtější. Na obrázku v časopisu vypadaly hezky, moje už tak povedené nebyly. Ale že bych mohla vyzkoušet plnit povidly, nebo třeba nějakou pikantní marmeládkou, už mě taky napadlo.

3 Petulka2626 Petulka2626 | E-mail | Web | 2. prosince 2008 v 19:48 | Reagovat

Tohleto je přesně ten recept, který používám na pečení. Je super a jednoduchý.

4 Bára Bára | 20. dubna 2011 v 19:51 | Reagovat

Jsou vynikájící před chvílí jsem dodělala a jsou téměř pryč,plnila jsem je marmeládou, povidla jsme neměli..chválím vynikající recept.

5 Tralala Tralala | 9. listopadu 2011 v 11:51 | Reagovat

Senzační perníčky, vyšly mi úplně stejně, jako jsou na obrázku!Povidla jsem zahustila mletými vlašáky.Těsto jsem rozvalovala pod fólií. Jsou hodně rychle upečené,hlídejte! Troubu jsem si při druhém plechu stáhla na 160

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama