Slovenské kremeše

26. dubna 2009 v 11:02 | Pavlína |  Pečení



Suroviny:

Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 1 vejce+1 žloutek
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 1 kávová lžička sody
Žloutkový krém:
  • 1 litr mléka
  • 3-4 žloutky (podle velikosti)
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 kávové lžičky hladké mouky
  • 250 g měkkého másla
  • 150 g moučkového cukru
Šlehačka:
  • 2 balíčky šlehačky v prášku
  • 300 ml mléka
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme, důkladně propracujeme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do ledničky. Poté ho rozdělíme na 2 poloviny a každou vyválíme na plát velikosti plechu. Pečeme na 180oC asi 10 minut. Na žloutkový krém ze všech surovin kromě másla a cukru uvaříme hustou pudinkovou hmotu. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme vychladlý pudink. Krém natřeme na vychladlý plát a necháme ztuhnout. Poté natřeme šlehačkovou hmotu, kterou připravíme podle návodu na obalu. Nakonec přiložíme druhý plát.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Slávek Slávek | Web | 27. dubna 2009 v 13:04 | Reagovat

to vypadá móóc dobře..už to vidím, jak mi "milovaná" spílá, že jsem si z internetu stáhl další recept a ona aby zase pekla:-D

2 Martina Martina | Web | 27. dubna 2009 v 22:18 | Reagovat

Ahoj Pájo :-)
Víš,že je strašně nebezpečné chodit k tobě na blog 8-O ,hned mám o kilo navíc :-D .Teda,ale nepohrdla bych :-P .
Jak pokračuješ s dekou?
Pavlí,měj se fajn,pa Marťa
P.S.Jdu mrknout k mamce ;-)

3 Eva* Eva* | Web | 6. května 2009 v 14:46 | Reagovat

Já věděla, že tady zase bude nějaká mňamka..ale mám smůlu, musím začít s hubnutím doplavek, jestli už není pozdě.  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama