Velikonoční hlavička

12. dubna 2009 v 8:15 | Pavlína |  Pečení
Suroviny:
  • 500 g vařeného uzeného
  • 3 stroužky česneku
  • bylinky dle chuti ( petrželka, pažitka, sedmikrásky, majoránka, kopřivy…)
  • 30 g droždí
  • ½ lžičky cukru
  • 150 ml mléka
  • ½ chlebíčkové veky
  • 6 vajec
  • 200 g dětské krupice
  • sůl, mletý pepř
  • tuk a hrubá mouka na formu
Postup:
Uvařené maso nakrájíme na kostičky, bylinky nakrájíme najemno. Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Veku nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a navlhčíme mlékem, přebytek slijeme. K vece přidáme maso, bylinky, prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce, krupici, sůl a pepř a přilijeme kvásek. Formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a dáme do ní směs, kterou necháme 30 minut kynout. Pečeme dozlatova při teplotě 180oC asi 30 - 40 minut.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 iveta iveta | 31. července 2009 v 13:37 | Reagovat

fuj :-x

2 petr petr | 31. července 2009 v 13:37 | Reagovat

vybornéé ;-)  ;-)

3 Terezks Terezks | 31. července 2009 v 13:38 | Reagovat

nevim mno

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama