Září 2009

Španělská paella

5. září 2009 v 7:31 | Pavlína |  Vaření
Suroviny(na 4 porce):
  • 3 balíčky rýže parboiled
  • 100 ml olivového oleje
  • 400 g kuřecího masa (stehna)
  • 200 g vyloupaných krevet (nebo jiných darů moře)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • zelená a červená paprika, hrášek, kukuřice
  • 100 ml silného drůbežího vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • šafrán nebo kurkuma, sůl, pepř
Postup:
Kuřecí stehna vykostíme, kosti dáme do malého množství vody vařit 1 hodinu(můžeme přidat cibuli a mrkev). Rýži uvaříme do poloměkka . Na pánvi si rozpálíme olivový olej a dozlatova na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli, potom přidáme maso nakrájené na kostičky a krevety. Až maso zezlátne, přidáme papriky nakrájené na nudličky, kukuřici, hrášek a česnek nakrájený na plátky. Podlijeme kuřecím vývarem z kostí a vínem. Chvíli podusíme, okořeníme a přidáme nedovařenou rýži, poté dusíme asi ještě ¼ hodiny. Paella se podává rovnou na pánvi.