Španělská paella

5. září 2009 v 7:31 | Pavlína |  Vaření
Suroviny(na 4 porce):
  • 3 balíčky rýže parboiled
  • 100 ml olivového oleje
  • 400 g kuřecího masa (stehna)
  • 200 g vyloupaných krevet (nebo jiných darů moře)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • zelená a červená paprika, hrášek, kukuřice
  • 100 ml silného drůbežího vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • šafrán nebo kurkuma, sůl, pepř
Postup:
Kuřecí stehna vykostíme, kosti dáme do malého množství vody vařit 1 hodinu(můžeme přidat cibuli a mrkev). Rýži uvaříme do poloměkka . Na pánvi si rozpálíme olivový olej a dozlatova na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli, potom přidáme maso nakrájené na kostičky a krevety. Až maso zezlátne, přidáme papriky nakrájené na nudličky, kukuřici, hrášek a česnek nakrájený na plátky. Podlijeme kuřecím vývarem z kostí a vínem. Chvíli podusíme, okořeníme a přidáme nedovařenou rýži, poté dusíme asi ještě ¼ hodiny. Paella se podává rovnou na pánvi.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 6. září 2009 v 18:11 | Reagovat

Jejda, tady je novej kabátek blogu a moc hezkej!
Pájo, tohle jídlo musím vyzkoušet, tuhle jsem o něm někde četla.. :-)

2 Aneta Aneta | 12. září 2009 v 7:43 | Reagovat

Nám to vařej ve škole a neni to moc dobrý,ale škola je škola no,tak to snad bude jinak lepší...:))

3 Anniysha Anniysha | Web | 13. září 2009 v 19:50 | Reagovat

To vypadá dobře:)

4 Jitka Jitka | Web | 16. září 2009 v 8:11 | Reagovat

To musím vyzkoušet. Vypadá to velmi lákavě.Přišla jsem se podívat co tvoří tvé šikovné ručičky a vida, bude oběd. :-D

5 Slávek Slávek | Web | 20. září 2009 v 21:26 | Reagovat

dík..připomnělas mi, že bych se měl taky najíst..i když nemám na nic chuť..

6 čajovna čajovna | Web | 21. září 2009 v 21:36 | Reagovat

Hmm... to je dobrá inspirace. Zrovna minulý týden to vařili v TV,na Spektru tuším, nějaký pořad, kdy paellu dělala jakási domorodá španělka a místo lastur tam dávala obyčejný český páskovky - omlouvám se, jestli komolím, ale ty malý pruhovaný šneky, co lezou po stromech a v keřích. Brrr..jak se vařili v hrnci, bylo to strašný. A pak to servírovali i s ulitama..

7 mafinka01 mafinka01 | Web | 25. září 2009 v 21:55 | Reagovat

Ahoj Pájo
Přeji krásný víkend a jak je po prázdninách ve škole?
Recept vypadá moc dobře,asi vyzkouším ;-).Papa Marťa

8 Lucylley Lucylley | E-mail | Web | 25. září 2009 v 23:17 | Reagovat

mňamka, to vypadá nádherně

9 M.I.M.A M.I.M.A | Web | 26. září 2009 v 17:25 | Reagovat

Vy mi ale děláte chutě :D
Opravdu to vypadá moc hezky a rozhodně bych řekla, že to bude taky k jídlu. Nejlepší se bude, to vyzkoušet, což snad taky brzo uděláš. Ráda zkouším nové věci a tohle je skvělá inspirace :)

10 NikuShQa <3 NikuShQa <3 | Web | 16. října 2009 v 10:55 | Reagovat

Mnaaam

11 Milada Milada | E-mail | 17. října 2009 v 9:31 | Reagovat

Dobrý, ale španělská paella má mít sedrm druhů masa a vyznačuje se krásnou žlutou baravou, kterou zaručí šafrán. Já si směs koření vozím přímo ze Španělska. Bez té barvy to vypadá vycmrdle.
Ale jinak dobrou chuť

12 ahojda ahojda | 30. listopadu 2009 v 10:54 | Reagovat

ano, taky si koření vozím ze španělska... zásoby doma jak býk... Taky jsem si pořídila speciální pánev... tu maxi.. víte velká rodina... :-P

13 TrOtL TrOtL | 16. dubna 2010 v 13:12 | Reagovat

Vsichni ste debilove!!! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama